Cariera lui Croitoru a fost legata, de altfel, in ultimii ani, de aceea a lui Mugur Isarescu. Impreuna cu Cristian Popa, Valentin Lazea si Ionut Costea, Lucian Croitoru face parte din noua generatie de bancheri afirmata in special in domeniul analitic. El a publicat saptamana trecuta cartea intitulata „Politicile macroeconomice si restructurarea intreprinderilor”. Croitoru este profesor de macroeconomie la Facultatea de Relatii Economice Internationale, dar si presedinte al Fundatiei Centrul Roman de Politici Economice din 1998. Mandatul lui Lucian Croitoru la FMI este de doi ani.

Adevarul care deschide ochii
Reclama facuta de agentia McCann Erickson pentru Adevarul, cu sloganul „deschide ochii”, seamana izbitor de mult cu simbolul festivalului de film Cinema Jove din Valencia, Spania: doi irisi albastri intr-un singur ochi. Directorul de creatie al agentiei McCann, Adrian Botan, spune ca este vorba de o simpla coincidenta. „stiu ca orice creator din publicitate, nu numai de la
McCann, are orgoliul de a avea propriile idei. si m-as mira ca echipa care a facut „Capalna” si „Acordeonul” sa nu-l aiba. Daca pentru unii este confortabil sa creada contrariul, atunci n-au decat s-o faca”, a declarat Adrian Botan. Reclama pentru Adevarul a fost nominalizata la festivalul Ad’Or la categoria Print Mass Media.

„Carul cu bere” nu se incurca cu bonuri fiscale
Un ghid turistic bine facut ar trebui sa mentioneze printre obiectivele periculoase pentru turistul roman sau strain si localul Carul cu bere. Din faima de odinioara a ramas doar numele. La intrare esti intampinat de indemnul calduros al conducerii „Va rugam insistent solicitati bon fiscal”. Daca stii limba romana, nici o problema. Soliciti bon fiscal si insisti, asteptand cam un sfert de ora sa-ti fie adus. Daca nu esti de pe aici si nu intelegi lozincile de pe pereti, habar nu ai ce platesti, pentru ca ospatarii plictisiti si prafuiti „onoreaza” clientela cu bonuri mazgalite ilizibil cu pixul.

Restructurarea a lasat ministerele in aer
Restructurarea Guvernului a pus ministerele in situatii mai mult decat ciudate, daca nu de-a dreptul hilare. Astfel, cele mai multe dintre institutiile cu nume schimbat s-au trezit peste noapte cu o problema: lipsa stampilelor, a foilor cu antet si a plicurilor cu noua denumire. La Educatie, Cercetare si Tineret, de pilda, dar si la Transporturi, Constructii si Turism sau la Interne si Administratie, functionarii au fost pusi in mare incurcatura. Unii chiar au refuzat sa mai lucreze, de teama ca toate hartiile oficiale pe care le-au redactat in aceste zile ar putea sa nu fie valabile, avand in vedere ca poarta insemnele unei institutii desfiintate. si problema va dura mai mult decat s-ar crede. Potrivit legii, pentru achizitionarea materialelor mentionate mai sus trebuie sa se faca cel putin selectie de oferte, daca nu chiar licitatie.