PNL nu infirmă zvonul unei candidaturi comune

Zvonurile cum că PNL și PSD ar lucra la o candidatură comună pentru alegerile prezideniale de anul viitor au fost confirmate, într-o oarecare măsură, de Lucian Bode. Secretarul general al liberalilor a declarat marţi că nu există discuții în acest moment pe această temă. Cu toate astea, Bode a confirmat că liberalii nu exclud nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor.

”Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”, a arătat Bode.

Secretarul general al PNL a fost întrebat la Parlament dacă există negocieri între cele două partide din Coaliție privind o posibilă alianţă la alegerile de anul viitor.

”Am citit şi eu astăzi că există discuţii secrete, nesecrete, în legătură cu o alianţă între PNL şi PSD la alegerile de anul viitor. Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă”, precizat Bode.

Liberalii vor să maximizeze scorul

El a precizat că liberalii încearcă să îşi maximizeze scorul electoral de anul viitor și că în acest moment nimeni nu poartă vreo negociere secretă sau nesecretă.

”Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024. Începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale. Astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români. Și implementat în mandatul 2024-2028. Aşadar, concluzia este simplă. Nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect. Însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a arătat Bode.

Secretarul general liberal a mai spus că partidul este în plin proces de sondare a opiniei publice. Acțiunea se poartă, potrtivit lui Bode, în fiecare regiune în parte, în fiecare judeţ şi la nivelul municipiului Bucureşti.

”Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru” a spus liberalul.

Bode a comentat și afirmaţia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu cum că cele două partide ar purta negocieri.  Bode a afirmat că nu există discuţii punctuale, strict pe acest subiect. Marcel Ciolacu a declarat, marți, că liberalii și social democrații au adus stabilitate și swe gândesc la această alianță.