RADET intenţionează să mărească tarifele de transport şi distribuţie a energiei termice furnizate prin puncta termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. Majorarea trebuie însă aprobată în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi.

Conform proiectului aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi, RADET vrea să ajusteze prețurile de alimentare cu energie termică astfel:

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului București, după cum urmează: a) tariful pentru transportul și distribuția energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentați din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă prețurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenți economici) practicate de RADET București la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentați din PT urbane și centrale termice de cvartal și 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentați din PT proprii”, se arată în proiectul supus dezbaterii în ședința CGMB de pe 31 ianuarie.

Majorarea tarifelor s-ar justifica prin creșterea prețurilor energiei termice de către furnizori, se arată în expunerea de motive.

De asemenea, potrivit raportului de specialitate a proiectului, creșterea tarifului pentru distribuție prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% față de prețul actual.