Marcel Ciolacu, liderul PSD a susținut marți, la postul de televiziune Prima TV, că Iohannis, președintele țării noastre ar trebui să fie demis din funcție. Liderul partidului social-democrat își exprimă această alegere pentru prima dată, având în vedere că în ultimii doi ani, acesta a afirmat că demiterea Președintelui nu este potrivită în contextul pandemiei și crizei economice care au asaltat țara.

”Părerea mea este că trebuie suspendat. Președintele. Nu am mai zis-o, dar nu ne-ar trebui totuși un Guvern?”, a menționat Marcel Ciolacu.  ”Eu nu sunt un om care trăiesc în extreme. Eu de felul meu sunt un om mai liniștit și de obicei iau deciziile politice în interiorul partidului”, a mai precizat acesta.

Partidul Social-Democrat are cel mai mare grup parlamentar. Alianța pentru Unirea Românilor s-a exprimat pentru demiterea președintelui statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, miercuri, va avea loc o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID-19 pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

„Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a informat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Marţi, România a înregistrat cifre record de îmbolnăviri de COVID-19, dar şi de decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„18.863 – nu este un simplu număr, sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut, cu teama că sunt bolnavi de COVID-19, fiecare dintre ei cu familii şi oameni dragi, care poate au luat şi ei, la rândul lor, boala. 574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaş. Oameni care, în urmă cu doar câteva săptămâni, se bucurau de viaţă, visau şi îşi făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimile şi disperarea celor care le plâng moartea. Mame şi taţi despărţiţi definitiv de copiii care niciodată nu vor putea fi consolaţi de pierderea părinţilor. Oameni care îi pierd pe cei pe care îi iubesc, fără să mai apuce să-şi ia rămas bun, oameni care îngroapă acum alături de cei dragi şi o parte din sufletul lor. 1.805. Nu este un simplu număr, sunt 1.805 de români care se luptă minut de minut pentru fiecare respiraţie, pentru fiecare gură de aer. Toate acestea, 18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1.805 cazuri la secţiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectaţi, cu vieţile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitale arhipline, secţii de terapie intensivă care nu mai fac faţă, medici epuizaţi”, a spus Iohannis.

El a adăugat că valul patru al pandemiei de COVID-19 se dovedeşte mult mai agresiv chiar şi decât cele mai pesimiste aşteptări şi prognoze.

Potrivit şeful statului, pregătirea pentru valul patru al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat „mult prea lent”, a fost „deficitară”, cauzele fiind multiple.