Probleme pentru preşedintele Klaus Iohannis! Şeful statului s-a ales cu o plângere la Poliţie şi ar putea fi nevoit să plătească o amendă usturătoare.

Klaus Iohannis şi soţia sa au fost reclamaţi la Poliţie pentru încălcarea legii

Mai exact, sesizarea a fost înaintată de către un bărbat din judeţul Sibiu şi îi vizează pe Klaus şi Carmen Iohannis. Cuplul prezidenţial a fost prezent, pe 10 octombrie, la redeschiderea Catedralei Evanghelice din Sibiu, ce a fost îndelung reabilitată.

După ce au ieşit din biserică, preşedintele Iohannis şi soţia sa au putut fi observaţi fără mască de protecţie, cu toate că purtarea măştii era obligatorie la acel moment în Sibiu, având în vedere că rata de infectare cu coronavirus ajunsese la 8,5 la mia de locuitori.

Cristian Dan, bărbatul care a depus plângerea la Poliţie, cere ca legea să fie aplicată tuturor cetăţenilor în mod egal, indiferent de statut, relatează News.ro.

“Dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat”

“Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan (sancţionată pentru nepurtarea măştii – n.red.), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat.

Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu.

În primul rând am invocat Constituţia. Am cerut Poliţiei Sibiu să aplice legea nediscriminatoriu pentru ca şi populaţia să vadă că nu contează ce funcţie ai, legea trebuie şi sper să fie aceeaşi pentru toţi”, a declarat bărbatul din Sibiu.

El recunoaşte că nu a fost de faţă la acel moment, însă spune că totul s-a văzut clar în înregistrările video: “În biserică am văzut ulterior că a purtat mască, când a ieşit nu mai purta masca.”

“Este o bătaie de joc la adresa populaţiei”

Cristian Dan este revoltat că populaţia României este ameninţată şi sancţionată la cea mai mică încălcare a legilor impuse din cauza pandemiei, pe când politicienii care nu respectă aceleaşi reguli par să scape uneori basma curată.

“Nu poţi să ameninţi populaţia. De doi ani de zile suntem ameninţaţi  – staţi în casă că vom avea morţi, staţi în casă că e pandemie (…) este o bătaie de joc la adresa populaţiei, care la cea mai mică încălcare a legii este sancţionată”, a mai declarat bărbatul.