Autoritățile din Capitală au efectuat mai multe controale, în urma restricțiilor impuse în contextul numărului uriaș de infectări cu virusul COVID-19.

”Mesajul meu pentru operatorii economici este să aibă în vedere situația din spitale și să respecte normele. Atribuția prefectului este de a veghea la respectarea ordinii publice.

Avem măsuri excepționale, pentru că este o situație excepțională, de aceea rugăm atât clienții, cât și operatorii economici să înțeleagă situația și să respecte normele restrictive”, a declarat Alexandra Văcaru, prefectul Capitalei.

”Desfășurăm activități atât în restaurante, în cafenele, cât și în mijloacele de transport în comun. De la începutul săptămânii și până în prezent au fost verificate peste 4.000 de mijloace de transport, dar și 2.000 de societăți comerciale”, spune Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției București.

Amenzi în valoare de aproape 500.000 de lei

Doar în ultima săptămână au fost aplicate peste 2.200 de amenzi în valoare de aproape 500.000 de lei.

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.15, polițiști din cadrul Secției 1,s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în interiorul unui club din sectorul 1, are loc o petrecere de Halloween. Au fost identificate aproximativ 200 persoane.

Polițiștii au verificat certificatele digitale nefiind constatate nereguli.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale operatorului economic în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii au fost sprijiniți, în acțiune, de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București.

Controale la o petrecere de Halloween

O altă petrecere de Halloween a fost descoperită de polițiștii bucureșteni, astăzi, 31 octombrie a.c., în jurul orei 1:00, într-un alt club din sectorul 1.

În interior au fost descoperite aproximativ 200 de persoane, care au fost verificate cu privire la certificatul verde, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei pentru lipsa declarației și pentru nepurtarea măștii.

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă de 20.000 de lei pentru desfășurarea activității cu publicul după ora 21.00 și pentru desfășurarea activității de tip club.

Tot ieri, polițiștii Capitalei au continuat activitățile de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul verificărilor, au fost legitimate și consiliate 735 de persoane, fiind verificată existența certificatului verde (verificare QR), în locațiile în care este necesar.

Au fost constatate și aplicate 450 de sancțiuni contravenționale, avertismente și amenzi de peste 105.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite și două dosare penale pentru săvâșirea infracțiunii de uz de fals, după ce două persoane au prezentat certificatele altor persoane.