Controale masive la marii contribuabili! ANAF a verificat conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că în urma celor 100 de acțiuni de control ale operatorilor economici s-a descoperit că doar 87% dintre aceștia s-au conformat și au conectat casele de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

În ceea ce îi privește pe ceilalți care nu s-au conformat, ANAF spune că au fost sancționați conform legii, fără a preciza valoarea contravențiilor.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziţionate şi utilizate de către aceştia. La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare”, anunţă ANAF.

Amintim că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Autoritățile anunță că termenul nu va fi prelungit.

Controalele vor continua

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) îi informează pe marii contribuabili cu privire la continuarea controalelor în următoarea perioadă.

„Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător”, mai arată ANAF.

Pentru detalii despre conectarea caselor de marcat, contribuabilii pot intra pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).