Astfel, un judecător federal a respins procesul de defăimare intentat de Donald Trump împotriva CNN, în valoare de 475 de milioane de dolari. Donald Trump susţinea că descrierea de către postul de televiziune a fraudării alegerii sale drept „marea minciună” l-a asociat cu Adolf Hitler, relatează Reuters.

Judecătorul Raag Singhal, care a fost nominalizat de Trump în 2019, a declarat că expresia folosită de CNN a reprezentat opinii, nu fapte, şi, prin urmare, nu poate face obiectul unei cereri de defăimare.

‘Afirmaţiile CNN, deşi respingătoare, nu au fost, din punct de vedere juridic, defăimătoare”, a scris Singhal, care judecă la tribunalul federal din Fort Lauderdale, Florida, în apropiere de locuinţa lui Trump din complexul său Mar-a-Lago.

”Suntem de acord cu concluziile judecătorului foarte respectat, potrivit cărora declaraţiile CNN despre preşedintele Trump sunt respingătoare. CNN va fi tras la răspundere pentru modul în care i-a tratat pe preşedintele Trump şi pe susţinătorii săi”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Trump într-un comunicat.

Trump nu renunță la prezidențiale

Fostul președinte al SUA nu intenționează să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024 dacă va fi declarat vinovat și condamnat.

Trump este vizat de acuzaţii suplimentare în procesul privind gestionarea documentelor clasificate în reşedinţa sa din statul Florida. Echipa procurorului special Jack Smith a depus joi o solicitare de actualizare a acuzaţiilor în procesul privind gestionarea de către Donald Trump a unor documente clasificate depistate după încheierea mandatului de preşedinte în reşedinţa sa din Mar-a-Lago, statul Florida.

Procurorii acuză că Trump şi colaboratori apropiaţi ai acestuia i-au cerut unui angajat de la complexul Mar-a-Lago ştergerea imaginilor înregistrate de sistemul video de supraveghere, în efortul de obstrucţionare a investigaţiei federale. Noile acuzaţii, care trebuie confirmate de juriul unei instanţe federale, se referă la reţinerea intenţionată a unor documente cu informaţii despre apărarea naţională şi obstrucţionarea unei investigaţii federale.

În interviu, Trump afirmă că a predat înregistrările video de la Mar-a-Lago, deşi nu era obligat din punct de vedere legal, transmite agenţia Reuters.

„Erau înregistrări ale sistemului de securitate. Noi le-am predat autorităţilor. Nici măcar nu ştiu ce susţin procurorii”, a subliniat Trump. În proces a fost inclus cel puţin un inculpat suplimentar, Carlos O. „S-au luat de doi angajaţi foarte buni ieri, oameni buni. Încearcă să intimideze oameni, pentru a-i face să meargă să spună minciuni despre mine. Eu nu am făcut nimic rău”, a subliniat Trump.