Klaus Iohannis, suspendat? Este obiectivul unei formațiuni din scena politică

George Simion, co-președinte al AUR, a declarat în cadrul emisiunii „Insider Politic”, de la Prima TV, că formațiunea pe care o conduce se gândeşte la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Aşa ar fi normal, pentru că preşedintele trebuie să fie în afara luptei politice, un astfel de demers trebuia dus sau cel puţin iniţiat după alegerile din decembrie 2020, când preşedintele Iohannis a fost clar jucător activ electoral pentru PNL. A luat doar 25%.

Preşedintele trebuie să fie mediator, ori preşedintele face postări. Înainte avea o placă ”PSD, PSD”, ăsta era inamicul public şi dădea bine, acum a făcut o postare despre noi. Ori, extremişti, neextremişti, de dreapta, de stânga, cum vrea dânsul, nu cred că are voie să trateze un partid parlamentar care a fost votat de 600.000 de români aproape în felul ăsta. Şi pentru asta Klaus Iohannis merită suspendat şi de data asta, faţă de alte exerciţii similare, cred că românii o să-l dea jos pe Klaus Iohannis”, a declarat George Simion.

AUR va iniţia procedura de suspendare a lui Iohannis?

De asemenea, acesta fost întrebat dacă AUR va iniţia procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis. Potrivit celor spuse de George Simion, procedura va fi inițiată „în momentul în care găsim susţinere parlamentară”.

„În momentul în care găsim susţinere parlamentară, da, cu siguranţă, la fel cum am făcut şi cu moţiunea, mergem până la capăt. Poate o să existe dorinţă din partea PSD să renunţe la atitudinea asta prietenoasă faţă de Klaus Iohannis şi să meargă la război. Ştiu eu ce va mai face în continuare? Cert e că situaţia de fapt în care Klaus Iohannis este părintele PNL-ului şi nici măcar cu ceilalţi din coaliţie nu discută, nu este firească”, a completat George Simion.

AUR a făcut acuzații dure la adresa lui Iohannis și Cîțu

Anterior, George Simion a vorbit despre Congresul PNL, lansând astfel acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis și Florin Cîțu.

„De câteva luni, o ţară întreagă este blocată de Congresul PNL. Toate autorităţile sunt în stand-by, în aşteptarea deznodământului de sâmbătă. Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuşi a ajuns să dea declaraţii de susţinere a candidatului Florin Cîţu şi să anunţe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo.

De cealaltă parte, Cîţu foloseşte resursele din bugetul public pentru a-şi cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio ruşine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL.

Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîţu şi pare că nimic altceva nu mai contează: Constituţie, legi, bun simţ”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea