Ion Cristoiu a precizat care vor fi procentele după primul tur al alegerilor prezidențiale. Iohannis este în fruntea clasamentului, urmat de Dăncilă.

Klaus Iohannis care din ianuarie stă numai pe 40%, va avea 35. Viorica Dăncilă, un 30-32%, nu prea mult că nu ies oamenii la vot. Pe locul trei va fi Barna. Următorul, Paleologu care, ca și Barna, și el livrează la Iohannis. Dan Barna se clasează al 3-lea, că l-a scufundat scandalul de acum. Răsturnarea s-a făcut. Se caută un soi de acoperire care nu va influiența votul, dar are influență de argumentare”, a declarat la Antena 3, Ion Cristoiu.

Jurnalistul a precizat că guvernul lui Ludovic Orban va trece de votul Parlamentului pentru că altfel Klaus Iohannis ar putea pierde alegerile prezidențiale.

„Klaus Iohannis și-a asumat public trecerea acestui guvern. Dacă nu trece, Klaus Iohannis pierde alegerile. Dacă pierde alegerile, vreo 50 de generali din SRI, SIE, STS, SPP, ‘Doi și-un sfert’ și de la Armată își pierd posturile, pentru că ei sunt legați de domnul Iohannis”, a conchis Ion Cristoiu,