Reclama la eMAG în care apărea controversatul filosof Mihai Şora, vorbind despre libertate la 30 de ani după căderea regimului Ceauşescu, a înfuriat multe persoane la vremea respectivă şi se pare că acel moment nu a fost uitat.

Un grup de tineri intitulat NOI a mers, vineri, în faţa sediului eMAG din cartierul bucureştean Crângaşi, chiar în seara de Black Friday, pentru o protesta faţă de companie. Ei au afişat un banner pe care scria “Red October 1917 – Black Friday 2019, Comunism vopsit în capitalism, Șora vorbește de libertate, Ma(r)ximă perversitate!”, relatează activenews.ro.

Reclama realizată de agenţia Papaya Advertising pentru eMAG a stârnit mari controverse în opinia publică din cauza trecutului comunist al protagonistului ei, Mihai Șora. Clipul avea imagini în alb-negru în care filosoful ajuns la 102 de ani rememora epoca de tristă amintire, spunând că avea 30 de ani ”când ne-au condamnat pe toți la frică”, iar pe „copiii noștri la foame și la frig”. Însă aceştia, de 30 de ani, se bucură acum de libertate.