Bernard Arnault, preşedintele grupului de lux LVMH, a devenit al doilea cel mai bogat om din lume după ce l-a depășit pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates. Miliardarul francez rămâne însă în urma fondatorului Amazon, Jeff Bezos, potrivit clasamentelor revistei Forbes și agenției Bloomberg.

Forbes a publicat miercuri averea lui Bernard Arnault și a evaluat-o la 105,1 miliarde de dolari în timp ce Bill Gates deținea 103,7 miliarde. Jeff Bezos ocupă în continuare prima poziție în clasament cu o avere estimată la 164,8 miliarde de dolari.

De asemenea agenția Bloomberg publica marți că averea francezului a ajuns la 108 miliarde de dolari, cu un câștig de 39 de miliarde de la începutul anului. Bloomberg arată, în clasamanetul său, că Arnault îl devansează cu puțin pe Gates, cu o avere estimată la 107 miliarde de dolari, iar Bezos ocupă în continaure prima poziție cu 125 de miliarde de dolari.

Diferența care apare între Forbes și Bloomberg, în privința averii CEO-ului Amazon constă în faptul că agenția Bloomberg a scăzut deja 38 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă recentul său acord de divorț ce s-a finalizat la începutul lunii iulie.

Majoritatea averii lui Arnault constă în acțiunile în proporție de 97,4% la Christian Dior. Acesta deține aceste acțiuni prin intermediul companiei familiei, Group Arnault, împreună cu alte entități asociate. Group Arnault este creditat pentru toate acțiunile deținute de Group Arnault la Dior, precum și alte proprietăți, pentru a reflecta statutul său de fondator.