Lovitură pentru AUR! Acest sondaj spulberă orice speranță pentru alegerile parlamentare

Datele Barometrului Opiniei Publice arată că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) s-ar clasa pe prima poziție în cadrul alegerilor anticipate, cu un scor de 33,7%. În Parlament ar mai intra BECS – cu 25,2% și Șor – cu 6%, conform stiri.md

Blocul lui Renato Usatîi, care are nevoie de 7% pentru a intra în Parlament, este creditat cu 4,6% din voturi. Platforma DA ar acumula 2,7%, urmată de Democrația Acasă (1,4%), PD (1,3%) și AUR (1,3%).

Aproape 90% dintre participanții la sondaj susțin că se vor prezenta la scrutinul din 11 iulie. Proiectul a fost susținut de Swiss Cooperation Office in Moldova, Ambasada Regatului Țărilor de Jos și CRJM.

Candidatul AUR Moldova: Cei care voteaza cu PAS votează împotriva unirii

Anterior, Dorin Chirtoacă, candidatul la funcţia de deputat pe listele AUR Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, consideră că cetăţenii moldoveni nu trebuie să voteze cu Partidul Acţiune şi Solidaritate, dacă îşi doresc unirea cu România.

Mai exact, acesta susține că toți cei care vor vota cu PAS votează împotriva unirii. În același timp, în cadrul videoului Dorin Chirtoacă mai subliniază faptul că Socialiştii şi Comuniştii vor reprezenta Rusia în viitorul Parlament, iar PAS va reprezenta Germania şi Bruxelles-ul.

Totodată, Chirtoacă subliniază faptul că cel mai corect ar fi ca şi România să fie reprezentată în Legislativul de la Chişinău, motiv pentru care Chirtoacă îi îndeamnă pe toți moldovenii să voteze AUR.

Amintim faptul că Alianţa pentru Unirea Românilor s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, evenimentul având loc în faţa Monumentului Deportaţilor din Scuarul Gării Feroviare din Chişinău.

În cadrul lansării, membrii formaţiunii politice au anunţat că vor merge, cu un autobuz galben, în toate satele şi oraşele din Republica Moldova, ca să prezinte programul electoral, transmite IPN.

La acel moment, Liderul PL, Dorin Chirtoacă declara că Republica Moldova s-ar fi descurcat mult mai greu cu efectele pandemiei COVID-19 dacă nu ar fi existat ajutoare din partea României.

În același timp, acesta a vorbit și despre unirea Moldovei cu România, exemplificând mai multe avantaje pe care le-ar putea obţine cetăţenii din stânga Prutului.

Printre acestea se numără posibilitatea de a munci în Europa, dar şi alocaţii mai mari din partea statului. România oferă alocaţii în valoare totală de 12 mii de euro unui copil, de la vârsta de un şi până la 18 ani. Totodată, el a mai adăugat că unirea cu România înseamnă şi salarii, pensii, burse mai mari, bugete mai mari pentru dezvoltarea satelor.

„Doar cu ajutorul României vom putea ajunge în NATO şi în UE”, a declarat ex-primarul de Chişinău, care candidează la funcţia de deputat pe listele AUR.