Procesul de fuziune, prin preluarea prin absorbţie a Urgent Curier de către Cargus, a fost aprobat de acţionarii Cargus International la începutul lunii octombrie.

În luna iunie, fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat integral Urgent Curier, operator poştal cu afaceri de 115,95 milioane de lei în 2013, şi a anunţat că respectivul operator va fi preluat de Cargus Internaţional, companie controlată de acelaşi fond de investiţii din 2012.

Anterior tranzacţiei, Urgent Curier era controlată de soţii Corina şi Sebastian Bălăşescu.

"Abris Capital Partners anunţă achiziţia Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din România. Tranzacţia vine la 20 de luni după ce Abris Capital Partners a investit în piaţa de curierat din România, prin cumpărarea Cargus, în octombrie 2012. Achiziţia va fi urmată de fuziunea celor două entităţi, ca parteneri egali", anunţa Urgent Curier la 9 iunie. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Urgent Curier şi-a început activitatea în urmă cu 10 ani şi a înregistrat în 2013 afaceri de 115,95 milioane de lei, cu 28% mai mult faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a scăzut cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei.

În urma fuziunii va rezulta un operator cu o flotă de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipă de 1.800 de curieri şi o reţea logistică cu 142 de depozite.

Conducerea noii organizaţii va fi asigurată de Gian Sharp, actualul director general al Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administraţie format din managementul Abris Capital Partners şi familia Bălăşescu.

Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, în timp ce pofitul net a coborât cu 1%, la 6,53 milioane de lei.

Cu birouri în Varşovia, Kiev şi Bucureşti, Abris Capital Partners administrează două fonduri de investiţii.

La nivelul anului 2013, principalii jucători pe piaţa serviciilor de curierat au fost FAN Courier – 280,5 milioane de lei, DHL România – 220,42 milioane de lei, TNT România – 164,41 milioane de lei şi UPS România – 119,87 milioane de lei.