Planul final era, însă ca actualul președinte al PSD să devină contracandidatul lui Klaus Iohannis, dar loviturile din ultima perioadă l-au făcut să se răzgândească, cel puțin pentru moment. Așa că în tot mai multe cercuri se discută că Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, va fi prezidențiabilul PSD.

De altfel, el chiar a discutat cu mai mulți apropiați despre acest lucru și conform unor surse, ar fi insistat pe ideea că Liviu Dragnea i-a promis că-l va susține. Teodorovici era recunoscut ca un apropiat al lui Victor Ponta, iar cooptarea lui în Guvernul Dăncilă a fost o adevărată surpriză.

Acesta, însă a ales să-i fie fidel lui Liviu Dragnea și să-și sporească notorietatea pozitivă. Și-a luat consilier de imagine și a început să fie o prezență nelipsită din mass media, venind  cu mesaje puternice în spațiul public. Inițial, Teodorovici viza funcția de premier, dar acum se pare că-și doreșe să fie viitorul președinte al României.

Rămâne de văzut dacă într-adevăr Liviu Dragnea îl va susține până la capăt. Cert este că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu i-a ieșit complet de la suflet, după ultimul puci, când nu l-a susținut deloc și probabil coaliția se va rupe chiar înainte de alegerile prezidențiale. Nici Gabriela Firea nu mai are nicio șansă. De alltfel, situația ei este și mai gri și ar putea să nu mai primească sprijin nici pentru alegerile locale și PSD să opteze pentru un alt candidat pentru Primăria Bucureștiului.