Șeful PNL, Ludovic Orban, a pățit-o rău de tot. A fost luat la ochi de către cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care l-au amendat din cauza a două derapaje. i-au aplicat liderului PNL două sancțiuni contravenționale pentru două declarații considerate discriminatorii.

Totul s-a întâplat după ce Orban a criticat clientelismul din administrația publică, vorbind despre toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia și care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari.

Liderul PNL a mai fost sancționat pentru declarația ”Guvernul PSD este ca țiganul care omoara calul care trage ca sa-i ia potcoavele”. Această ultimă afirmație a fost reclamată la CNCD de avocatul Corneliu Liviu Popescu, conform g4media.ro.

Declaraţia lui Orban despre clientelismul din administrație: ”Nu poţi ţine 160 şi ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură – seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criză pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele plantate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în administraţie bazată pe profesionalism”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea, în 5 mai.