Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că PSD este într-o dilemă legat de mandatul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi trebuie să „cântărească foarte bine”, având în vedere că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că Toader trebuie să rămână, iar preşedintele Klaus Iohannis că trebuie să plece.

„Cum suntem acum la PSD, trebuie să cântărim. Domnul Tăriceanu spune să rămână neapărat domnul Toader, domnul Iohannis spune să plece domnul Toader. Suntem într-o mare dilemă la partid. Poziţia la partid o vom exprima. Trebuie să cântărim foarte bine, e vorba de două personalităţi pregnante din politica românească şi PSD trebuie să cântărească”, a afirmat Dragnea la Parlament.

Întrebat dacă PSD este mulţumit de activitatea lui Toader, Dragnea a răspuns: „O să spun în partid”.

El a arătat că nu-i citeşte postările de pe Facebook ale lui Tudorel Toader. „Eu nu citesc postările nimănui”, a adăugat Dragnea.

În legătură cu afirmaţiile lui Tudorel Toader privind modificările la legile justiţiei, Dragnea a spus: „Dacă şi domnul Tudorel Toader ne ceartă, înseamnă că mai este încă unul pe listă, deci să se aşeze la rând”.

Dragnea a menţionat că nu a citit evaluarea pe care Tudorel Toader a făcut-o procurorului general, Augustin Lazăr, pe care vrea să-l revoce din funcţie.

„Trebuie să vă mărturisesc că nici nu l-am ascultat, nici nu am citit”, a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, Dragnea a răspuns: „Nu, ieri mi-am luat tensiunea şi este în regulă”.