Lovitură finală pentru Ludovic Orban? Oamenii din echipa care îl susține pe actualul președinte al PNL au o influență din ce în ce mai mică în Parlament.

Liberalii au impus, în urma competiției interne, oameni din echipa lui Florin Cîțu în pozițiile de vicepreședinți ai Senatului și Camerei Deputaților.

Lovitură finală pentru Ludovic Orban? Pierde bătălie după bătălie

Astfel, Alina Gorghiu și Nicolae Neagu, candidații propuși de tabăra Cîțu, au fost votați vicepreședinți liberali ai Senatului.

Iar Florin Roman, susţinut de premierul Cîţu în competiţia internă din PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a câştigat la limită în faţa lui Laurenţiu Leoreanu, susţinut de Ludovic Orban, competiţia internă din cadrul grupului

Nicolae Neagu este descris pe site-ul oficial al PNL Sibiu ca un politician cu experiență, care a fost vicepreședinte al Comisiei speciale pentru coordonarea activităţilor necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, secretar și apoi președinte al Comisiei Economice a Senatului României.

Toți oamenii Premierului

Este vicelider al Grupului Parlamentar PNL, membru în Comisia permanentă de buget, finanțe, bănci și vicepreședinte al PNL Sibiu. Activitatea din acest mandat parlamentar cuprinde, între altele, nu mai puțin de 111 luări de cuvânt și 114 inițiative legislative.

Nicolae Neagu este preocupat de continuitatea proiectelor începute, a inițiativelor guvernului liberal susținute de președintele României, Klaus Iohannis, precum și de asigurarea finanțării pentru acele demersuri care conduc la creșterea calității vieții sibienilor: construcția Noului Spital de Urgență, Centura Ocolitoare a Municipiului Mediaș, construcția autostrăzii Sibiu-Pitești.

Alina Gorghiu este un avocat și om politic român, fost președinte al Partidului Național Liberal. În prezent are o influență uriașă în PNL, ea fiind cea care l-a adus în partid pe Florin Cîțu, prin prisma prieteniei personale dintre actualul premier și Lucian Isar, soțul liberalei.

În mediul privat, Isar a fost în managementul unor bănci precum Bancpost și Citibank. Florin Cîțu, la rândul său, a fost economist șef al ING.