Frangu Stila a câștigat un proces important împotriva BCR. Acesta mai are de recuperat banii din dobânzi, restituirea comisionului de administrare a creditului acordat și a comisionului lunar perceput de BCR în valoare de 7.000 de euro. Decizia judecătorilor este definitivă!

Avocatul Stila Frangu se luptă de ani de zile cu Banca Comercială Română pentru a elimina o clauză dintr-un contract pe care l-a încheiat în anul 2008, dar și pentru a recupera banii plătiți. Deși părea imposibil, acesta a câștigat o bătălie din războiul cu banca în anul 2014. Fiindcă BCR nu a oferit banii pe care trebuia să îi restituie, adică 9197,32 de Euro, avocatul a demarat procedura de executare silită. Ulterior, a reușit să își recupereze banii.

În anul 2014, avocatul a deschis o altă acțiune împotriva BCR, pentru că mai avea de recuperat alte sume constând în clauze și comisioane abuzive.

„Este o acţiune prin care solicit şi restul dobânzii încasate abuziv după primul an contractual în baza clauzei declarate de instanţă ca fiind abuzivă. Am făcut un calcul, per ansamblu: în perioada de la contractare a creditului şi până în iulie 2013, când am rambursat creditul, am plătit 60 – 65 mii euro. Din suma asta plătită, creditul efectiv rambursat a fost cu doar -10 la sută din totalul sumei, adică 6.000 de euro. Din cauza asta a apărut şi cea de-a doua acţiune. Din punctul meu de vedere este abuziv şi comisionul de administrare a nu ştiu exact ce, probabil a creditului acordat, cred, în valoare de 50 euro pe lună pe toată durata contractuală. Am plătit 5 ani jumătate acest comision. Există hotărâri care stabilesc faptul că este abuzivă şi această clauză de administrare a creditului pe care mi l-au acordat” a declarat Stilşa Frangu, pentru Replica, la momentul deschiderii acţiunii în instanţă.

După cinci ani de procese, cu două soluții, una pe fond și alta pe apel, cea de-a treia instanță, în speță Curtea de Apel Constanța a decis: BCR trebuie să-i ofere înapoi avocatului aproximativ 7.000 de euro. Decizia este definitivă!