Ulterior Gabriela Firea a intrat în tabăra puciștilor și a încercat să forțete demiterea lui Liviu Dragnea. Adrian Țuțuianu, Mihai Tudose, Marian Neacșu au părăsit PSD, forțați sau de bună voie, iar primarul Capitalei a rămas doar simplu membru, deși până nu demult era în cărți pentru prezidențiale.

Gabriela Firea l-a atacat periodic pe Liviu Dragnea, care a ales să o ignore, dar a pedepsit-o lăsând-o fără funcții și diminuându-i influența inclusiv în cadrul primăriei. Acum cei doi par să fi revenit la sentimente mai bune. Antena 3 a transmis că aceștia au vorbit la telefon de mai multe ori despre proiecte comune pentru bucureșteni.

În realitatea, primarul Bucureștiului stă încă foarte bine în sondaje și se bucură de un capital de imagine important. În contextul alegerilor, rolul ei poate fi unul decisiv. Și este vorba nu neapărat de cele europarlamentare a căror miză nu este atât de mare, ci de cele prezidențiale, pe care PSD nu le-a mai câștigat de la Ion Iliescu.

Liviu Dragnea este conștient că dacă nu adună toate forțele în jurul său și nu stopează hemoragia internă din PSD acum, Klaus Iohannis va redeveni șeful statului la finalul anului, la pas. În momentul de față președintele României nu are rival și victoria pare una sigură. Surprizele cu siguranță urmează în următoarele luni, când stânga va anunța pe cine antrenează în lupta pentru Cotroceni.