Președintele din Guineea, prins într-o lovitură de stat! Rebelii spun că l-au capturat și au dizolvat guvernul

Liderul rebel din Guineea a transmis într-un mesaj video că guvernul din Guineea a fost dizolvat, constituția a fost anulată iar frontierele țării au fost acum închise, după ce președintele Alpha Conde a fost capturat, potrivit informațiilor transmise de bbc.com

Amintim că acesta a fost ales recent pentru al treilea mandat. Totuși, decizia a fost luată într-o atmosferă tensionată, fiind astfel contestată la scurt timp. Totuși, autoritățile din Guineea spun că atacul asupra palatului a fost respins iar Alpha Conde este în siguranță.

Mesajul transmis de rebeli

„Personalizarea vieții politice s-a terminat. Nu vom mai avea încredere într-un singur om. Vom încredința acest lucru oamenilor”, a transmis Mamadi Doumboya într-un video, conform informațiilor apărute în presa internațională.

Amintim că Alpha Conde a venit pentru prima dată la putere în 2010, la primele alegeri democratice ale ţării de la independenţa faţă Franţa, obţinută în 1958. În acest context, mulţi oameni au văzut preşedinţia sa ca un nou început pentru ţară, care a fost înconjurată de decenii de guvernare coruptă şi autoritară.

De asemenea, Guineea a cunoscut o creştere economică susţinută în deceniul în care Conde s-a aflat la putere datorită bogăţiei sale în bauxită, minereu de fier, aur şi diamante. Conde a câştigat în mod controversat un al treilea mandat în octombrie după schimbarea constituţiei.