Este vorba despre serialul Fructul Oprit, iar instanța a dat vestea pe 15 ianuarie.

Se pare că două scenariste din Turcia au dat în judecată trustul, deoarece consideră că ideile lor au fost copiate și au fost puse în scenă în producția românească Fructul Oprit.

Curtea de Apel le-a dat dreptate scenaristelor Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu și a obligat Antena Group să retragă de la difuzare serialul, inclusiv de pe Antena Play, și să înceteze să exploateze această producție.

Despre ce serial turcesc e vorba

În 2008, cele două turcoaice au lucrat împreună la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”.

Ele au deschis acțiunea împotriva Antenelor, pe 30 ianuarie, la Tribunalul București sub forma unei ordonanțe președințiale care avea ca materie „Proprietatea intelectuală”.

În primă instanță, cele două au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, iar instanța a admis apelul scenaristelor. Serialul Fructul a fost oprit deja și nu se mai poate vedea pe Antena Play. Decizia este definitivă.