Decizie şoc în România, venită chiar din partea Parchetului General! Este o lovitură grea dată fostului preşedinte Ion Iliescu.

Lovitură cruntă pentru Ion Iliescu! Românii pot citi rechizitoriul din Dosarul Revoluţiei

Mai precis, procurorii Parchetului General au dat publicităţii volumul I al rechizitoriului întocmit în Dosarul Revoluţiei din 1989.

Decizia luată de Parchetul General este una fără precedent în România. Procurorii au explicat că au luat această măsură ca urmare a interesului extrem de mare față de cauză, dar și datorită numărului mare de victime implicate în acest dosar.

Reamintim că fostul preşedinte al României Ion Iliescu este inculpat în Dosarul Revoluţiei, fiind bănuit de infracţiuni împotriva umanităţii.

„1. ILIESCU Ion, fost preşedinte al României, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p..

2. VOICULESCU Voican Gelu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p.,

3. Gl. (Rtr) RUS Iosif, fost comandant al Aviaţiei Militare, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p..

În temeiul art. 329 din Codul de procedură penală, prezentul rechizitoriu (fiind format din 7 volume) însoţit de 3 copii certificate şi de dosarul cauzei, se vor transmite Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, instanţă competentă să judece cauza în fond, potrivit art. 40 al.1 din Codul de procedură penală, urmând a fi citaţi:

Inculpaţii:

  1. Iliescu Ion,
  2. Voiculescu Voican Gelu,
  3. Gl. (Rtr) Rus Iosif”, se arată în documentul de 345 de pagini.

Procurorii vorbesc despre o acţiune militară de inducere în eroare, unică în istoria naţională

„Revoluţia Română din decembrie 1989 s-a caracterizat printr-o succesiune de justificate proteste populare, revendicări de natură socială şi politică, lupte de stradă, demonstraţii cu caracter de masă, represiuni armate violente, care au debutat la Timişoara în ziua de 16 decembrie 1989, apoi au continuat în Bucureşti şi alte oraşe ale României începând cu după-amiaza zilei de 21 decembrie 1989, culminând cu părăsirea sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român (CC al PCR) de către cuplul prezidenţial Ceauşescu Nicolae şi Elena, la data de 22 decembrie 1989 (orele 12.06), moment ce a însemnat pierderea prerogativelor puterii de stat de către aceştia şi sfârşitul dictaturii comuniste în ţara noastră.

Ulterior, începând cu după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, pe întregul teritoriu al României, a fost declanşată, cu intenție, o amplă, sistematică şi deosebit de complexă acţiune militară de inducere în eroare, unică în istoria naţională, cauză de survenire a unui număr foarte mare de decese, răniri de persoane, suferinţe psihice, lipsiri grave de libertate. (…)

În timp, evenimentele din decembrie 1989 au făcut obiectul cercetării în 4.544 de dosare penale”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Ce conţin următoarele volume din rechizitoriu?

Parchetul General a publicat volumul I al rechizitoriului din Dosarul Revoluţiei, însă ce conţin şi următoarele volume întocmite de procurori?

Volumele II, III şi IV – Situaţie victime 22-30 decembrie 1989 (1335 de pagini);

Volumul V – Persoane lipsite de libertate – Bazinul de înot – U.M. 01512 Sibiu (77 de pagini);

Volumul VI – Decedaţii, persoanele vătămate, părţile civile, succesorii (269 de pagini);

Volumul VII – Decedaţii, persoanele vătămate, părţile civile, succesorii (135 de pagini);

Volumul VIII – Decedaţii, persoanele vătămate, părţile civile, succesorii (225 de pagini).

Volumul I al rechizitoriului, dat astăzi publicităţii, poate fi descărcat de la acest link sau consultat mai jos.

rechizitoriu dosarul revolutiei