Decizie bombă luată de avocații lui Ion Iliescu în Dosarul Revoluției. Aceștia au decis să depună luni o plângere la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Cel vizat de acuzațiile de abuz în serviciu este procurorul general Augustin Lazăr, cel care coordonează activitatea procurorilor de la Parchetul General. De asemena, potrivit unor documente intrate în posesia România TV, țintă mai sunt și procurorii care au instrumentat dosarul,.

Trebuie amintit că procurorii militari au finalizat, dupa 30 de ani, Dosarul Revoluției, cauza fiind trimisă instanței supreme. Potrivit procedurii, judecătorii vor stabili dacă instanța a fost sesizata în mod legal, iar ulterior ar putea trece la judecata propriu zisă.

In dosar au fost trimise in judecata trei persoane pentru infracțiuni contra umanității, intre care Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu.

Rechizitoriul are 12 volume, în total 3.280 de file. Dosarul are 3.330 de volume, din care 2030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Ştiripesurse.ro a publicat o parte a rechizitoriului.