Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, consideră că pandemia de coronavirus se va agrava în România. Mai exact, acesta se așteaptă ca pe la jumătarea lunii septembrie, numărul infectărilor zilnice să atingă pragul de 2.000.

Totodată, acesta a subliniat faptul că sunt foarte multe persoane care nu au niciun fel de imunitate, nici vaccin, dar nici post boală, ele fiind cele mai vulnerabile în această perioadă.

„Suntem în plină pandemie. Suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Persoanele care nu au niciun fel de imunitate (nici post boală, nici post vaccin) au cel mai mare risc de infectare în perioada următoare”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

România va înregistra peste 2.000 de infectări zilnice

El a mai adăugat că riscul este la fel de mare la toate persoanele, care în următoarea perioadă s-ar putea infecta. Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare susține că observă o interacțiune ridicată în marile centre urbane, precizând că restricțiile de bază nu sunt deloc respectate.

O altă teamă a lui Valeriu Gheorghiță o reprezintă varianta Delta, care se răspândește din ce în ce mai repede la nivel național. În acest context, el estimează că în doar câteva săptămâni, vor fi raportate peste 2.000 de infectări în fiecare zi, precizând că situația se va înrăutăți.

„Aș putea spue că acest risc, cu siguranță, e atât de mare încât aproape toate persoanele (n.r.: fără imunitate din zona marilor aglomerări urbane) se vor infecta în perioada următoare. E un lucru pe care-l cunoaștem și e anticipat. Vedem o mobilitate și o interacțiune ridicată a persoanelor în marile centre urbane, care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de bază de prevenție. Situația se va înrăutăți, întrucât varianta Delta se răspândește.

Estimăm că o să avem peste 2.000 de cazuri zilnice la jumătatea lunii septembrie”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.