Această veste a fost confirmată miercuri pentru ‘biblia’ modei, cotidianul american Women’s Wear Daily (WWD), de directorul general al LVMH Bernard Arnault, de Marc Jacobs personal şi de vechiul său asociat Robert Duffy.

Deşi după prezentarea sa de marţi din finalul Săptămânii modei de la Paris Jacobs a declarat că nu spune ‘niciodată adio’, show-ul nu a lăsat să planeze nicio îndoială cu privire la intenţiile sale. Într-o notă adresată invitaţilor, Jacobs le-a mulţumit femeilor care l-au inspirat – de la Edith Piaf la Kate Moss -, anturajului său, lui Robert Duffy şi Bernard Arnault.

În vârstă de 50 de ani, Marc Jacobs a fost factor de decizie în creaţiile Louis Vuitton timp de 16 ani, o longevitate rar întâlnită în lumea modei, timp în care a reinventat marca şi a reuşit să seducă, mai ales, lucrativa piaţă asiatică. Louis Vuitton are în momentul de faţă o cifră de afaceri de aproape 7,5 miliarde de euro, mai mult decât dublu faţă de italianul Gucci – 3,6 miliarde de dolari în 2012.

Jacobs – al cărui contract urma să expire peste câteva săptămâni – vrea, potrivit WWD, să se ocupe mai îndeaproape de propriile-i afaceri şi să pregătească intrarea pe bursă a propriei mărci, deţinută de LVMH, Robert Duffy şi designer însuşi.

Nu se ştie deocamdată cine va fi succesorul său la Louis Vuitton. Cotidianul american citat notează că ‘nu s-a luat nicio decizie în aces sens’. Totuşi, de câteva săptămâni se vehiculează numele lui Nicolas Ghesquiere, care a plecat în noiembrie 2012 de la Balenciaga /grupul Kering/, după 15 ani de colaborare.

Sursa: Agerpres