Marie Carels are 69 de ani. S-a stabilit, în Gorj, împreună cu soţul său, în 2012. A investit 150.000 de euro într-o fabrică de ciocolată, scrie Digi24.

Pe lângă rețetele originale, proprietarii au mai adăugat și palincă de prune din Gorj,  dulceaţa din Topoloveni sau  praf de aur.

„Reţetele originale, din Belgia. Din când în când, le mai adaptez, dar la bază este tradiţia belgiană. Cumpăr materia primă din Belgia, dar nuci, miere şi vişine iau din România”, spune Marie Carels, proprietara fabricii.

Afacerea merge bine, iar, în laboratoare, ciocolatierii muncesc la foc continuu. Comenzile s-au triplat în această perioadă.

„Vindem zece kilograme pe zi. Avem toate mărimile. Avem moşuleţ cu cărucior sau cu jocurile în braţe, reni, omuleţi de zăpadă”, spune Marie Carels, proprietara fabricii.

„După care, o să-l umplu cu ciocolată cu lapte, o să-l pun în camera de frig, se întăreşte, îl scot, îi dau cel de-al doilea strat”, explică Mariana, ciocolatier.

Spre exemplu  o figurină cu Moș Crăciun, măsoară aproape o jumătate de metru, are un kilogram şi jumătate, se prepară în 30 de minute şi costă 200 de lei

Iar 100 de grame de ciocolată costă 13 lei. Fructele confiate bine, îmbibate în ciocolată sau tabletele poleite cu aur de 22 de karate sunt doar câteva dintre specialităţile realizate te în fabrică.

„Este o pralină pe care o numim orange. Este cu coajă de portocală confiată, cu ganache, umplutura şi este cu ciocolată neagră. Este favorita oamenilor iarna”, spune Maria, ciocolatier.

Deși are doar şase angajaţi, a devenit cel mai mare investitor din zonă, fiind cartea de vizită a comunei Crasna.