„Preşedintele statului este în campanie electorală de două zile şi va mai dura această campanie încă un an şi jumătate. De trei ani şi jumătate nu a făcut nimic, un an şi jumătate face campanie electorală. Este disperat să prindă al doilea mandat, va face tot ce se poate să nu se implementeze programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE şi în al doilea rând din fiecare eveniment să-şi creeze o imagine politică”, a afirmat Pop la Parlament.

În opinia sa, „ar fi ideal pentru România ca Iohannis să-şi prezinte demisia”.

„Peste 45 de zile putem organiza alegeri prezidenţiale şi am terminat cu subiectul acesta de campanie electorală continuă pe care preşedintele statului o face”, a mai spus Liviu Pop.

Cu toate acestea, el a susţinut că suspendarea preşedintelui nu este un subiect de actualitate: „Nu ştiu dacă putem discuta de suspendare, nu s-a decis coaliţie şi nu este un subiect de actualitate. Pentru noi este implementat programul de guvernare”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea bugetară, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale.

El a arătat că în şedinţa CSAT nu s-a putut obţine consens, astfel că avizul necesar pentru rectificarea bugetară nu a putut fi emis.

Potrivit şefului statului, avizul CSAT nu este unul facultativ. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: