UPDATE: Tribunalul Giurgiu a decis! Liviu Dragnea poate să iasă din spatele gratiilor. După ce liderul politic și-a expus cauza, magistraţii de la Tribunalul Giurgiu au rămas în pronunţare cu privire la decizia de eliberare condiţionată. In final, au decis: fostul lider PSD Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă.

Știre inițială

Liviu Dragnea stă joi, 15 iulie, cu sufletul la gură, în cazul eliberării condiţionate: judecătorii Tribunalului Giurgiu au rămas în pronunţare!

Liviu Dragnea, ameninţat cu violul în închisoare!

Un moment controversat din perioada în care fostul preşedinte PSD a stat în Penitenciarul Rahova a fost cel în care ar fi fost ameninţat cu violul.

Avocata Flavia Teodosiu a fost întrebată, joi, de jurnalişti despre acest moment şi a declarat următoarele:

“Având în vedere că există o plângere penală, este un aspect care este nepublic. Nu am ce să vă explic în plus.

Ideea este următoarea și a subliniat și colegul meu Liviu Popescu este că la data în care a fost încarcerat dl. Dragnea a existat o poziție absolut inadmisibilă a președintelui sindicatului din penitenciar, prin care practic îl amenința pe dl. Dragnea că dacă ajunge în penitenciar urmează să fie… mă rog, verificat, nu mă pot exprima la modul în care a ales să scrie acest președinte al sindicatului.

Mi s-a părut și mi se pare abominabilă o asemenea modalitate de exprimare a unui om care are cu totul și cu totul alte obligații în raport de ceea ce a scris.”

Motivele pentru care Dragnea cere eliberarea din închisoare. Ce nereguli a trebuit să îndure la Rahova?

Liviu Dragnea a spus că are toate motivele să iasă mai repede din închisoare. El a susținut că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Totodată, Dragnea a mai acuzat și o serie de nereguli petrecute la adresa sa. Potrivit acestuia, persoane din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă. Măsura a determinat „la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”. Dragnea a ținut să arate că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24 şi „în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2”.

Pe lista nemulțumirilor lui Dragnea se mai află și faptul că i-ar fi fost încălcat dreptul său la sănătate. Liderul politic a acuzat că i-a fost refuzat, în mod sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat, deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.