În luna ianuarie, informația că un polițist de la Penitenciarul Rahova a primit șpăgă pentru a introduce în închisoare droguri și telefoane mobile a șocat mare parte din opinia publică. Dacă mulți români se gândesc că oamenii legii sunt cei care trebuie să fie vigilenți tocmai ca aceste lucruri să nu se întâmple, realitatea a demonstrat că situația de pe teren poate fi cu totul alta.

Polițistul a fost prins în flagrant exact când încasa o spagă de 10.000 de euro și 1.200 de lei. El a cerut acești bani pentru a introduce ilegal, în inchisoare, trei telefoane mobile și 50 de grame de droguri. Acestea urmau să ajungă la un deținut, conform DNA.

A urmat procesul și acum a vebit și sentința finală. Curtea de Apel București a decis miercuri, 23 iunie, să înlăture dispozițiile referitoare la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicate inculpatului Bulearcă Adrian Antonio și a dispus ca pedepasa să fie executată în regim de detenție.

Decizia luată în cazul polițistului cărăuș

Judecătorii au mai hotărât să aplice inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) și g (dreptul de a ocupa o funcție în cadrul Agenției Naționale a Penitenciarelor), pe o durata de 5 ani. Decizia judecătorilor este definitivă.

Numele polițistului este Bulearcă Adrian Antonio. El a fost angajat ca agent operativ în cadrul Penitenciarului Spital București-Rahova.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2021, a inculpatului BULEARCA ADRIAN ANTONIO, angajat in cadrul Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, pentru comiterea infractiunii de luare de mita”, au anunțat atunci cei de la DNA.

Sursă foto: Dreamstime