Preşedintele Klaus Iohannis a decretat, luni, starea de urgenţă în România şi a prezentat măsurile ce vor fi luate în continuare, în diverse domenii, în contextul luptei împotriva epidemiei de coronavirus.

În decretul publicat în Monitorul Oficial, la “Capitolul V – Domeniul justiţie”, regăsim următoarea prevedere, care îl va afecta direct pe Liviu Dragnea, în prezent închis la Penitenciarul Rahova pentru 3 ani şi 6 luni:

“Art. 47 – (1) În executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, exercitarea dreptului de a primi vizite, exercitarea dreptului la vizită intimă, exercitarea dreptului de a primi bunuri prin sectorul vizită, cât şi recompensele constând în permisiunea de ieşire din penitenciar se suspendă.”

Asta înseamnă că Dragnea nu se va mai putea bucura la Rahova de vizitele iubitei sale, Irina Tănase.

Irina Tănase este mediator autorizat şi avea drept de vizită nelimitat

În luna ianuarie, scriam că iubita fostului lider PSD a devenit mediator autorizat, pentru a-l putea vizita pe acesta cât mai des la închisoare.

Potrivit legii, un mediator are drept de vizită nelimitat la un deținut, atât timp cât oferă motive clare pentru respectivele vizite.

Doar în ultimele două săptămâni din luna ianuarie, Irina Tănase a mers de patru ori în vizită la Liviu Dragnea, însă numai o singură dată în calitate de concubină. La celelalte trei vizite, ea a intrat la Rahova în calitatate de mediator autorizat.