Liviu Dragnea pare că nu mai are scăpare. Fostul lider PSD aşteaptă să fie eliberat condiţionat, dar ar putea încasa o nouă condamnare. Tocmai a fost trimis în judecată, iar acuzaţia este extrem de gravă, trafic de influenţă.

O nouă condamnare pentru Liviu Dragnea?

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, s-a declarat indignată de acuzaţiile procurorilor DNA la adresa clientului său. Teodosiu susţine că nu este o coincidență faptul că fostul lider PSD este trimis în judecată cu două zile înainte de un termen important în alt proces: liberarea condiționată.

„Am aflat din presă (de trimiterea în judecată). Nu este o coincidenta, eu personal, ca avocat, așa cred. Mi se pare ca e o trimitere in judecata asa, ca om, ca perceptie, eu asa o privesc, inainte cu doua zile de judecarea contestatiei…”, a declarat Flavia Teodosiu, conform Antena 3.

Liviu Dragnea acuzat de trafic de influenţă

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis luni în judecată de DNA în dosarul finanţării vizitei sale în SUA, în 2017. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Tribunalul Bucureşti va stabili miercuri dacă fostul preşedinte PSD poate fi eliberat din Penitenciarul Rahova. Se va judeca o contestaţie depusă de avocații lui Dragnea.

Dragnea, condamnat în dosarul angajărilor fictive

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3,6 ani de închisoare cu executare în luna mai 2019. A fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Acum, la aproape doi ani de când a intrat în spatele gratiilor, fostul şef al PSD încearcă să obţină eliberarea condiţionată.

Celelalte încercări au fost sortite eşecului şi acesta a acuzat în mai multe rânduri şi conducerea penitenciarului pentru presupuse piedici care i-ar fi fost puse. Dragnea susţine că n-a beneficiat, printre altele, de îngrijiri medicale, acesta având mai multe probleme de sănătate.