Premierul Florin Cîţu nu are în această săptămână în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis luni Guvernul, după ce preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că în convorbirea telefonică avută recent cu premierul Florin Cîţu, la iniţiativa acestuia, convorbire care a durat ”maxim un minut”, au stabilit că luni vor discuta pentru a decide data şi locul în care va avea loc întâlnirea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână”, a anunţat luni Guvernul.

Marcel Ciolacu a reluat duminică seară, la Antena3, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate în acest sens premierului de către comisarii europeni.

Florin Cîțu nu are nici o întâlnire cu Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a povestit, duminică seară, într-o emisiune televizată, că a fost contactat de către premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discuţia a durat „maxim un minut”.

“A fost o discuţie foarte scurtă. Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

“A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să “stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite “specialiştii” să discute cu cei care lucrează la PNRR.

El a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului.

“Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu, transmite news.ro

Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.