Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general al PSD. Nu au întârziat să apară primele reacţii în urma acestei mutări-surpriză făcută de Liviu Dragnea.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat pentru Digi24 cererea lui Liviu Dragnea. Buzatu nu părea foarte afectat sau încrezător că acţiunea fostului lider PSD va avea sorţi de izbândă.

„E posibil ca lucrul acesta să fi fost făcut pentru că i s-a părut sau a sesizat o eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului, dar din câte știu eu noi ne-am luat toate măsurile pentru ca acest congres să se desfășoare în mod legal. Nu știu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp funcția de președinte al PSD și cunoaște procedurile. Dacă se admite contestația, facem alt congres. Ideea este că trebuie să așteptăm un pic până când instanța se va pronunța în legătură cu acest demers. Impactul e unui mininal, nu văd ce ar putea să se producă”, a declarat Dumitru Buzatu.