Remanierea guvernamentală este un nou pretext pentru puciști de a-și pune în aplicare un nou plan de debarcare a lui Liviu Dragnea. Liderul social democraților pregătește înlocuirea trădătorilor, iar printre aceștia se numără și vicepremierul Paul Stănescu. Conform unor surse din PSD, Viorica Dăncilă nu ar fi nici ea de acord cu această decizie a șefului său, însă rolul său este unul decorativ.

Un impact mult mai puternic îl au protagonoiștii ultimului puci, care au reușit din nou să tulbure apele în partid. Aceștia vor să-i protejeze scaunul baronului de Olt, dar în fapt ar fi doar un pretext pentru a crea noi premise pentru înlocuirea lui Dragnea. 

Și jurnalistul Radu Tudor, de la Antena 3 întărește ideile expuse mai sus.

„Informații de ultimă oră din PSD arată că relația la vârful partidului rămâne extrem de tensionată și asta ar putea avea consecințe parlamentare serioase. Ședința CEX pentru remaniere ,anunțată oficial pentru miercuri, s-ar putea amână pe săptămâna viitoare din cauza problemelor mari de la vârful partidului.

Gruparea disidenților anti-Dragnea, formată din nume grele precum Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu – vicepreședinți PSD, Marian Neacșu – Secretar General PSD amenință că votează moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader și chiar moțiunea de cenzură împotriva Guvernului dacă Liviu Dragnea îl va remania pe Paul Stănescu din funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Această grupare numără până în prezent peste 40 de senatori și deputați. Surse din partid afirmă că parlamentari PSD de Brăila și Timiș s-ar putea alătură la vot grupării disidente dacă Mihai Tudose (și Sorin Grindeanu…) se decid să iasă și ei din hibernarea anti-Dragnea.

Liviu Dragnea este la butoane, evaluarea premierului Viorica Dancilă este o pură formalitate”, a scris Radu Tudor, pe blogul său.

Cert este că Liviu Dragnea a amânat CEX-ul PSD în care trebuia să se discute remanierea și este din nou nevoit să poarte negocieri dure și să pareze eventualele lovituri care-l așteaptă.