„L-ați auzit vreodată pe Iohannis și pe ceilalți vorbind vreodată de patriotism? Nu. Pentru că ei preferă să fie slugile străinilor. De ce sunt supărați pe noi, de ce ne hăituiesc peste tot, de ce vor să ne închidă gura, de ce vor să ne închidă? Pentru că noi scoatem în fiecare zi la iveală toate abuzurile lor. Le e frică pentru că avem de partea noastră milioane de adevăruri, milioane de români”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că propunerile de revocare și de doi miniștri au fost transmise la Cotroceni:

“Însă primind acele scrisori, mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient. Prima mea impresie e că remanierea se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. E inadmisibil. E o primă impresie pe care am vrut să o comunic, mai multe voi comunica sătptămâna viitoare”, a spus Iohannis.

Iohannis susținut că a discutat cu Viorica Dăncilă și că i-a comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare.

“Lucrurile încep să capete un contur trist. Am convocat un referendum, PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur. Revocarea unui ministru sau demisia este constituțională decizia premierului. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmpările întregii remanieri și de aceea voi face clarificări la începutul săptămânii viitoare”, a spus Iohannis.