Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este aşteptat luni la DNA, după ce a fost citat de procurori într-un dosar de corupţie, informaţie confirmată de liderul PSD.

El a confirmat că luni se va prezenta la Direcţia Naţională Anticorupţie, fără a da însă detalii despre ce dosar este vorba.

‘Nu este nicio surpriză, am spus-o de la început că tot acel circ n-ar avea rost dacă eu n-aş fi chemat acolo. O să merg. Mâine. (n.r. luni). (…) Ce dosar? Ei, ce contează? Ca să fiu acolo’, a spus Dragnea la Romexpo, adăugând că vineri nu a fost citat.

Întrebat în ce calitate se va prezenta la DNA şi dacă este vorba de un nou dosar, Dragnea a spus: ‘Ce contează? Ca să fiu acolo. La mine cred că se trece direct în faza a doua, nu ne jucăm’.

Potrivit liderului PSD, începerea urmării penale ‘s-ar putea să fie cam mult’.

Totuși, în cazul în care DNA va cere începerea urmării penale, dat fiind faptul că Liviu Dragnea este parlamentar, va trebui solicitat votul parlamentarilor, întrucât Dragnea se bucură de imunitate parlamentară.

 

Iată însă ce spunea Liviu Dragnea în noiembrie 2015, în emisiunea ”După 20 de ani, difuzată la PRO TV

Liderul PSD declara că … ”trebuie să lăsăm judecătorul să decidă”.

Cristian Leonte: Aţi anunţat că veţi vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova.
Liviu Dragnea: Chiar cu părere de rău. O să insist pentru scoaterea imunităţii parlamentare din Constituţie. Mie îmi face rău fizic să decid eu, care nu sunt judecător, destinul unui om. Trebuie să lăsăm judecătorul să decidă. 

Cristian Leonte: Şi la Ioan Oltean aveţi aceeaşi părere de rău?
Liviu Dragnea: Susţinem aceste cereri.

Cristian Leonte: Vă veţi asigura că toţi colegii vor vota pentru încuviinţarea acestor cereri?
Liviu Dragnea: Nu se face prin constrângeri. La niciun partid nu vor vota toţi. Am cerut, nu am recomandat, le-am spus tuturor să lăsăm judecătorul să decidă. Sper că marea majoritate vor ţine cont.