Liviu Dragnea ar putea fi pus în libertate. Dosarul a fost strămutat

Potrivit avocatului Flavia Teodosiu, Curtea de Apel București a decis strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată la Tribunalul Giurgiu. Aceasta a declarat că magistrații Curții de Apel București au evaluat corect și legal cererea depusă pentru strămutarea dosarului.

„Cel puțin judecătorii care l-au judecat și în trecut (…) n-ar fi trebuit să judece, aceștia fiind incompatibili (…). Instanța a considerat că, într-adevăr, i s-a făcut o nedreptate domnului Dragnea, din acest punct de vedere, și a decis admiterea cererii noastre de strămutare a cauzei la un alt tribunal”, a spus Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, la Antena 3.

Hotărârea Tribunalului București este desființată

Avocata a mai spus că hotărârea luată de Tribunalul București este desființată și că rămâne în vigoare doar respingerea care a avut loc la Judecătoria Sectorului 5.

„Începând din acest moment, este desființată hotărârea pronunțată de Tribunalul București. În vigoare rămâne respingerea care a avut loc la Judecătoria Sectorului 5 a cererii de eliberare condiționată, dar înseamnă că avem o nouă șansă în judecarea acestei contestații, cu speranța admiterii contestației și punerii de îndată în libertate a domnului Dragnea”, a mai spus Teodosiu.

Amintim că cererea a fost admisă luni și că procesul a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

În anul 2019, fostul lider PSD a fost condamnat la  închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Sursă foto: Dreamstime