Lionel Messi a semnat contractul! A ajuns la un acord cu FC Barcelona

Presa catalană mai spune că Lionel Messi a prelungirea contractului până în anul 2026. Mai mult decât atât, oficializarea va fi făcută joi sau vineri.

Având în vedere că FC Barcelona se confruntă cu probleme financiare, fiind nevoită să respecte un plafon financiar impus de LaLiga, Lionel Messi a acceptat o reducere a salariului cu 50 de procente.

Messi a înscris primul său trofeu cu selecționata Argentinei

Lionel Messi a câștigat recent primul său trofeu cu selecţionata Argentinei! Echipa a învins reprezentativa Braziliei în finala turneului Copa America la fotbal, cu scorul de 1-0. Meciul a fost disputat sâmbătă,10 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Singurul gol din această finală a afost marcat de către Angel Di Maria în minutul 22, în fața portarului brazilian Ederson. Punctul a fost înscris din interiorul careului, după o lansare a lui Rodrigo de Paul, care i-a centrat mijlocaşului lui PSG din jumătatea de teren argentiniană, conform efe.com

De asemenea, această victorie este primul succes într-un turneu major obţinut de echipa respectivă, după o perioadă de 28 de ani. Trebuie menționat că ultmul trofeu pe care aceștia l-au obținut a fost în anul 1993, tot la Copa America.

Astfel, Argentina a ajuns la 20 de meciuri în care nu a cunoscut înfrângerea, provocându-i totodată Braziliei, deţinătoarea trofeului, primul eşec după 13 partide. Confederaţia sud-americană de fotbal a anunţat sâmbătă, înaintea finalei, că argentinianul Lionel Messi şi brazilianul Neymar au fost desemnaţi cei mai buni jucători de la Copa America 2021, potrivit sursei menționate.

Așadar, Lionel Messi a ocupat primul loc în clasamentul golgheterilor turneului, cu 4 reuşite, la egalitate cu columbianul Luis Diaz, căpitanul Argentinei fiind lider şi în privinţa numărului de pase decisive (5). Cu ocazia acestui campionat sud-american, Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate pentru selecţionata Argentinei (150), depăşindu-l pe Javier Mascherano, fostul său coechipier de la FC Barcelona (147).

Sursă foto: Dreamstime