Consiliul de Administraţie al Lido Bucureşti (LIDO) propune acţionarilor firmei hoteliere să îşi dea acordul pentru ca societatea să vândă pachetele minoritare de acţiuni pe care le are la firmele Casa Capşa, Majestic Tourism şi Union International Center.

Acţionarii vor analiza în AGA din 21 decembrie propunerea CA al Lido de vânzare a acţiunilor, se arată într-un convocator remis, luni, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit raportului anual al Lido din 2008, firma hotelieră deţine 10,6% din acţiunile Casa Capşa, care la finele anului trecut aveau o valoare brută de 1,03 milioane lei.

Lido deţine 2% din acţiunile Majestic Tourism, care administrează hotelul Ramada Majestic din Bucureşti, şi 8,25% din titlurile Union International Center.

Firma hotelieră mai deţine, printre altele, 11,9% din acţiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI), care administrează hotelul cu acelaşi nume din Bucureşti, şi 6% din titlurile Complex Hotelier Modern, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit celor mai recente raportări, Ministerul Turismului are 42,87% din acţiunile Lido, iar Union International Center controlează 10,63% din titluri. Omul de afaceri Dan Adamescu deţine, prin Nova Trade, 6,62% din acţiunile Lido.

Firma are un capital social de 1,2 milioane lei, divizat în 12,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost efectuat miercuri, când preţul a stagnat la doi lei. La această cotaţie, firma are o capitalizare de 24,7 milioane lei.

SURSA: Mediafax

Te-ar putea interesa și: