Gabriel Bălăneasa, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile "lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman", a fost student la filiala din Piatra Neamț a Facultății de Știinte Economice, Universitatea „Al.I. Cuza”. Deşi este considerat un tânăr inteligent, acesta este, totuşi, văzut ca un teribilist și, ce este mai important, un individ fără nicio legătură cu informatica: "Îmi imaginez că a pus mâna pe un soft, două de pe internet și că s-a folosit de ele că să își facă ocupație. Din câte știu eu nu are nici o treabă cu informatica. Cred ca cei de la DIICOT au prins doar niște copii teribiliști, nicidecum niște hackeri puternici”, a spus Robert Iosub, redactor șef la Ziar Piatra Neamt, citat de Evenimentul Zilei.

Bălăneasa nu a muncit niciodată şi trăiește pe banii părinților. Acesta "se trezește ziua pe la 12, după care stă iar pe forumuri. Pe 4tuning.ro își petrecea cel mai mult timp, de acolo are majoritatea prietenilor. Cu ei se vedea ulterior în toată țara la întâlnirile NoSpeedLimit. Cam cu asta își ocupă timpul. Este foarte inteligent și are spirit organizatoric, însă nu este suficient de serios. De exemplu, revista NoSpeedLimit, pe care a lansat-o, a avut doar o apariție din cauza neseriozității lui”, a mai spus Robert Iosub.  
Nota redacţiei ziarului Piatra Neamţ, mai apropiată subiectului este următoarea:
"Gabriel B., alias Cartman, este un tânăr din Piatra Neamţ, care şi-a făcut notorietate în oraş, fiind la un moment dat liderul clubului auto naţional NSL Filiala Neamţ (No Speed Limit). În ultima perioadă renunţase la toate întâlnirile clubului  şi niciunul dintre foştii amici nu mai ştia nimic despre el.

Gabriel B. este departe de a fi un as al informaticii sau un cunoscător profesionist al mediului web. Presupunem că a pus mana pe câteva soft-uri de spart site-uri şi din teribilism, lipsă de ocupaţie şi foarte multă inconştienţă şi-a pus singur bazele unui dosar penal bine structurat.

Se pare că din nou Piatra Neamţ a ajuns pe locul unu în România din cauza unor copii teribilişti"
Gabriel Bălăneasa, alături de Fábián Gábor şi Picoş Mihai Emil, a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic, sub numele Anonymous România. Procurorii susţin că Anonymous România a desfăşurat o vastă activitate de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate. Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România cât şi din străinătate.

Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map.
Citeşte şi:
Gruparea Anonymous România, destructurată Stupoare: Liderul Anonymous România, un teribilist „afon” în informatică