Un nou model de Carte de Identitate de Vehiculului (CIV), cel mai important document furnizat de Registrul Auto Român, va fi eliberat de la jumătatea acestui an. Oficialii RAR spun că licitaţia pentru noile cărţi de identitate a autovehiculelor a fost finalizată, „dar procedura este contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor”. Între timp, RAR cumpără încă 400.000 de cărţi de identitate a vehiculului de la firma Euro Standard SRL pentru a se asigura că deţine documente până la soluţionarea licitaţiei.
Pentru ca informaţiile din CIV să fie mau uşor de regăsit/interpretat, Registrul Auto Român a considerat că trebuie efectuate unele modificări ale formularului CIV utilizat în prezent. Modificările vizează în principal structurarea unor date existente în CIV (rubrici dedicate pentru numărul de omologare CE de tip, normă de poluare CE, cod naţional de emisii, valoare CO2) şi introducerea unor informatii noi cum ar fi masa maximă tehnic admisibilă a ansamblului de vehicule, masa reală, distanţa dintre axe, sistem de propulsie şi suspensie.

CIV cuprinde principalele caracteristici constructive şi elementele de identificare ale unui vehicul rutier, care reprezintă în acelaşi timp, datele oficiale ale vehiculului, utilizate ulterior de toate instituţiile din România ce efectuează activităţi legate de domeniu vehiculelor rutiere (impozite, taxe, autorizări, verificări tehnice). La rândul ei, autoritatea de înmatriculare completează în CIV deţinătorii succesivi ai vehiculului.