Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis?Aceasta este una dintre întrebările cele mai des ridicate pe scena politică. Liberalii sunt prinși și ei în această cursă și au început pregătirile pentru alegerile care urmează. Un nume greu din PNL a ieșit în față și a răspuns unei întrebări referitoare la acest subiect.

Este vorba de Ilie Bolojan, care a comentat o eventuală candidatură la Preşedinţia României. El este fost primar al orașului Oradea pentru 3 mandate (2008-2020). Acum deține șefia Consiliului Judeţean Bihor.

Ilie Bolojan, a declarat că nu se pune problema de a candida pentru funcţia de preşedinte al României. Motivul? El are o expertiză pe partea de administraţie, ori preşedintele ţării trebuie să aibă competenţe de politică externă.

Ilie Bolojan, despre intenția de a candida la Președinție

„Nu se pune această problemă. Fiecare om trebuie să îşi facă o evaluare a expertizei pe care o are şi, în ceea ce mă priveşte pe mine, eu am căpătat o expertiză în aceşti ani pe partea de administraţie. În zona de preşedinţie sau în zona guvernamentală trebuie să ai nişte abilităţi care sunt date de fişa postului respectiv şi, deci, e bine ca cei care candidează să spunem la poziţia de preşedinte al României, totuşi, să aibă nişte contacte bune pe partea de politică externă, pentru că aceasta este competenţa de bază a preşedintelui”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Prima TV. El a vorbit astfel despre o eventuală candidatură la Preşedinţia României.

Bolojan a adăugat că acest lucru nu înseamnă că oameni fără competenţe nu pot excela într-un anumit domeniu.

„Nu înseamnă că oameni care nu au competenţă într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut şi astfel de cazuri. Dar nu e bine să invalidezi teoria probabilităţilor de prea multe ori şi mai ales pe spatele unei comunităţi, a unui oraş sau a unei ţări”, a mai declarat Bolojan.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca