Klaus Iohannis îşi încheie mandatul la finalul anului 2024, dar PSD pregăteşte de acum un candidat la prezidenţiale. Social democraţii nu au mai reuşit să câştige prima funcţie în stat din 2000, dar acum Marcel Ciolacu schimbă strategia.

Ciolacu spune ce candidat va avea PSD la prezidenţiale

Marcel Ciolacu nu vrea ca PSD să piardă din nou prezidenţialele, aşa cum a făcut-o din 2004 încoace. În 2024, la următorul scrutin prezindenţial se vor face 24 de ani de când social democraţii nu au mai dat un preşedinte

Liderul PSD a dezvăluit, sambata, la Digi24, ca social-democratii ar trebui sa schimbe cutuma internă ca presedintele partidului sa fie automat si candidatul la prezidenţiale. Astfel, Ciolacu a dat primele indicii despre viitorul prezidenţiabil al partidului.

„Trebuie sa incercam sa invatam din trecut si din greselile celorlalti. Vedem ca toti cei care au candidat (la prezidentiale) din functia de presedinte PSD nu au reusit sa castige, in afara de domnul Ion Iliescu.

Nu a functionat cutuma că presedintele partidului automat trebuie sa fie si candidatul la prezidentiale
Sunt ferm convins ca in 2024 PSD din nou va da presedintele Romaniei daca vom continua aceasta linie de modernizare, reforma a partidului si castig a increderii populatiei.

Este foarte probabil să rupem ghinionul. Ceva nu functioneaza, nu poti sa ai dorinta de avea alt efect folosind aceaasi formula. E ca la gatit, mancareaa daca o gatesti la fel, la fel iese, trebuie sa schimbi ceva daca vrei mai picant. Nu in teoria idiotului in care faci acelasi lucru si speri sa ai alt rezultat.

Radicalizezi, cand este presedintele unui partid automat radicalizezi foarte mult si esti principalul topor al partidului si lumea are o anumite perceptie pe care nu am reusit sa o trecem”, a dezvăluit Ciolacu.