Lia Olguța Vasilescu a avut un comentariu dur la adresa liberalilor care se vor să îi elimine din funcții pe angajații care au intrat în sistemul public , în ultimii doi ani. Este vorba de o declarație făcută de Ludovic Orban pe acest subiect.

„Hai cu epurarea… Nu uitati directorii! Sunt tot cei numiti de voi acum 7 ani si pe care nu i-am schimbat, dar ma gandesc ca s-au virusat in ultimii doi ani, deci… vant pe scari! Bugetari, vi se pregateste ceva! 🤗”, a reacționat imediat Lia Olguța Vasilescu.

Comentariul acesteia este o reacție la o afirmație făcută de Ludovic Orban la B1 TV, în care a anunțat concedieri la stat. Este vorba de angajații care au intrat în sistemul public , în ultimii doi ani, despre care președintele PNL spune că nu au nici o treabă cu cariera de funcționar public.

„60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, în ultimii 2 ani. Toți funcționarii publici de carieră, din sănătate, din învățământ, din deconcentrate, au fost puși în situația de fi conduși de politruci. Toți angajații care au intrat pe ușa din dos trebuie să se teamă. Este un haos în toate instituțiile, cu oameni care nu au treabă cu o carieră de funcționar public. Vrem să aducem meritocrația la stat”, a comentat Ludovic Orban.