Cu o carcasă metalică subțire, din aluminiu și bateria care se poate detașa foarte ușor, pentru a fi înlocuită cu ușurință în doar câteva secunde cu o baterie încărcată, LG G5 depășește experiența vizuală a predecesorului său, LG G4. În primul rând, obiectivul superangular de 135 de grade permite utilizatorilor să selecteze între obiectiv standard sau cu unghi larg pentru a obține mai multe elemente în cadru. În al doilea rând, ecranul Always On permite vizualizarea notificărilor în timp real, oricând, fără a fi nevoie de utilizarea întregului ecran al smartphoneului.

Design-ul inovator de tip modular al lui LG G5 permite ca acesta să se transforme într-un aparat de fotografiat digital, Hi-Fi player și multe altele, păstrând pentru prima dată, în același timp, o baterie tradițională detașabilă într-o carcasă compactă integral din metal.

LG G5 este echipat cu un Qualcomm Snapdragon 820, care oferă funcții avansate precum performanță pe 64 de biți, procesor grafic Adreno 530, DSP Hexagon cu consum redus de energie, precum și procesoare de semnal al imaginii Qualcomm Spectra 14-bit, proiectat pentru a oferi imagini de înaltă rezoluție și calitate DSLR, dar și economie de energie. Procesorul Snapdragon 820 mai integrează și un modem X12 LTE care suportă viteze de download Category 12 de până la 600 Mbps și viteze de uplink LTE Category 13 de până la 150 Mbps. LG G5 este echipat cu aptX HD, un codec îmbunătățit care este compatibil cu sunet pe 24 de biți prin Bluetooth, livrând astfel un sunet bogat și clar printr-o conexiune fără fir și fără nici un fel de pierderi. Atunci când este conectat cu LG TONE Platinum, utilizatorii pot experimenta calitatea superbă a sunetului Hi-Fi care sună extraordinar de similar cu sursa originală.

LG G5 dispune de o viață a bateriei excelentă, datorită tehnologiei Low Power Location Estimation. Această soluție îmbunătățește eficiența bateriei cu până la 41.9% prin îmbunătățirea consumului de energie a aplicațiilor care folosesc serviciile de localizare.

Specificații cheie:
●    Chipset: Procesor Qualcomm  Snapdragon 820 Processor
●    Ecran: 5,3 inci, Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
●    Memorie: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (până la 2TB)
●    Cameră: Principală: Standard 16MP, Wide 8MP / Frontală: 8MP
●    Baterie: 2,800mAh (detașabilă)
●    OS: Android 6.0 Marshmallow
●    Dimensiuni: 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm
●    Greutate: 159g
●    Rețea: LTE / 3G / 2G
●    Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Tip-C 2.0 (compatibil 3.0) / NFC / Bluetooth 4.2
●    Culori: Argintiu / Titan / Auriu / Roz