LG şi Samsung au lansat de ceva vreme televizoare cu ecrane curbate, iar recent cei doi giganţi din Coreea de Sud concurează şi pe nişa telefoanelor cu ecran curbat. Primii care au lansat un astfel de telefon au fost cei de la Samsung. Denumit Galaxy Round, telefonul are un ecran curbat pe axa orizontală, spre deosebire de LG G-Flex care este curbat pe axa verticală.

Galaxy Round are un ecran OLED de 14,5 cm, procesor de 2.3 GHz, 3 GB memorie RAM, spaţiu de stocare de 32 GB, care poate fi extins la 64 GB, cameră foto de 13 MP pe spate şi de 2 MP în faţă şi sistem de operare Android 4.3. Galaxy Round costă  în jur de 1.000 de dolari şi este disponibil în Coreea de Sud.

LG G Flex  are un ecran de 6 inch, OLED, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 de 2.3GHz, 2 GB RAM, 32 GB memorie internă, microSD, cameră foto de 13 megapixeli şi sistem de operare Android 4.2.2 Jelly Bean. Dimensiunile lui LG G Flex sunt 160.5 x 81.6 x 7.9/8.7 mm. Telefonul are o greutate de 177 de grame. O caracteristică inedită a telefonului este carcasa. Spatele telefonului este acoperit cu un material capabil să se refacă singur atunci când este zgâriat.

“Acest telefon este cea mai bună reprezentare a felului cum ar trebui să arate un smartphone cu ecran curbat”, a declarat Park Jong-Seok, preşedintele diviziei LG Mobile, făcând aluzie la modelul Samsung. Oficialul LG consideră că LG G-Flex se conturează perfect pe faţa utilizatorului, în timp ce oficialii Samsung au declarat despre Galaxy Round că încape mai bine în mâna utilizatorilor.

Livrările de ecrane flexibile vor creşte de la 3,2 milioane unităţi anul acesta, la 792 milioane de unităţi în 2020, conform firmei de cercetare IHS.
Galaxy ROUND