Leul s-a întărit la ceas de seară în raport cu moneda unică europeană, recuperând pierderile de peste zi. Cursul de schimb afişa un nivel de 4,4288 lei pentru un euro la miezul nopţii potrivit terminalului Bloomberg. Este o mişcare confirmată în această dimineaţă în care moneda naţională s-a tranzacţionat între nivelurile de 4,43 lei pentru un euro şi 4,435 lei pentru un euro. Intraday, în şedinţa de tranzacţionare din piaţa valutară de la Bucureşti, leul a tins ieri să se deprecieze, trecând chiar şi de nivelul de 4,45 lei pentru un euro pe fondul aversiunii la risc din pieţele internaţionale ca urmare a şocului din Asia.

"Este foarte ciudat", a declarat pentru Capital Liviu Moldovan, observator de 20 de ani al Bursei româneşti şi al pieţelor internaţionale. "Nu concordă dinamica leului, în mod special pe seara, faţă de dinamicile forintului ungar şi zlotului polonez", a continuat el.

Potrivit portalului cursbnr.ro, Banca Naţională a României a cotat ieri la miezul zilei moneda ţării la un nivel de 4,4412 lei pentru un euro, semnificativ sub maximul zilei. În sesiunea londoneză, caracterizată de o lichiditate mică, leul a întors faţă de traiectoria de peste zi. "E ciudat pentru că nu cred că a intervenit cumva BNR-ul, că nu are obiceiul să o facă seara…", ne-a mai spus Modovan, care aproape zece ani a tranzacţionat valute pentru o casă de brokeraj.