Afacerea, care constă în vânzarea de servere cu puterea a 86 de procesoare pentru stocarea de date pentru marile companii, ar putea valora între 2,5 miliarde dolari şi 4,5 miliarde dolari în funcţie de active şi de datoriile incluse, spune persoana familiară chestiunii. Un acord ar putea dura câteva săptămâni de acum încolo. Acţiunile Lenovo au crescut în urma acestor ştiri.
Lenovo ar putea face astfel a doua achiziţie de la IBM, după ce în 2005 a cumpărat divizia de PC-uri a gigantului american şi astfel a făcut un pas uriaş înspre a deveni al doilea cel mai mare producător de PC-uri din lume.
Gigantul chinez s-a aliat anul trecut cu EMC Corp pentru a creşte vânzările de echipamente de stocare şi servere pentru reţelele corporate, iar o achiziţie a diviziei IBM i-ar creşte şi mai mult cota, spune un analist de la Stanford C Bernstein din Hong Kong.
Acţiunile Lenovo au crescut cu 7,6% pe bursa din Hong Kong, înregistrând cea mai mare apreciere din septembrie 2011. Per ansamblul acestui an, Lenovo a scăzut cu 1,3% pe bursă, comparative cu un declin de 3,9% al indicelui reprezentativ al bursei din Hong Kong, Hang Seng.