Legile Educației! Ce spune ministrul Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a dat asigurări, sâmbătă, că orice schimbare venită din noile legi ale Educaţiei şi care va fi pusă în practică de un act de legislaţie secundară va fi mai întâi în dezbatere publică, iar cele care nu au termen imediat vor fi realizate împreună cu grupuri de lucru.

„Ceea ce pot promite este că orice schimbare venită din noile legi (Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior – n.r.) şi care va fi pusă în practică de un act de legislaţie secundară va fi întâi în dezbatere publică şi cele care nu au termen imediat, la începutul anului, vor fi realizate împreună cu grupuri de lucru. Şi mi-aş dori tare mult să am dintre dumneavoastră, cei prezenţi acum, oameni care să lucreze cu noi, cei de la Ministerul Educaţiei, cot la cot, în aşa fel încât să învăţăm din experienţele trecutului şi să privim poate cu puţin mai multă speranţă pentru viitor”, le-a transmis Ligia Deca participanţilor la festivalul „Al 5-lea element – Educaţia”.

Evenimentul s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă la Sâncel şi Blaj, în continuarea Şcolii de Vară Paulina, organizată în memoria Ralucăi Ana Medeşan, care s-a dedicat educaţiei şi inovaţiei în educaţie, în formarea profesorilor.

Ligia Deca s-a adresat online participanţilor, răspunzând astfel invitaţiei organizatorilor, exprimându-şi totodată regretul că nu poate fi prezentă fizic la eveniment.

Ministrul le-a mulţumit în mod deosebit celor care-şi dedică „timpul, energia şi viaţa” pentru ca astfel de evenimente să aibă loc, dar şi celor care „investesc în mai binele în educaţie”.

Formatori, facilitatori de procese de învăţare, mentori, consilieri şcolari şi profesori din întreaga ţară au participat, timp de două zile, la o nouă ediţie a festivalului „Al 5-lea element – Educaţia”, având ca temă „Bucuria învăţării”.